27 d’abril del 2022

CATALANGATE

El pitjor d’un estat-nació no és que el regeixi un autòcrata o un dictador, que hi campi la corrupció fins al moll de l’os, que no s’hi respectin els drets humans més elementals, que els índexs de delinqüència, de pobresa, d’atur, d’incultura siguin esfereïdors, la bèstia negra d’un estat-nació nascut i renascut reiteradament al llarg de la història a partir de la victòria sobre la dissidència, és el separatisme. És l’independentisme. L’enemic número u de l’estat-nació són els qui pretenen trencar la unitat de l’estat-nació. Per tant, qualsevol mitjà, legal o il·legal, serà utilitzat contra aquest enemic suprem. Amb totes les armes repressives que existeixin i com més sofisticades millor. Recordin què deia la "Instrucción secreta" que el fiscal del Consejo de Castilla, don José Rodrigo Villalpando, transmeté als corregidors del Principat de Catalunya el 29 de gener de 1716: "Que se consiga el efecto sin que se note el cuidado". Pegasus és el programa espia que ALGÚ ha fet servir en la democràcia plena d’Espanya per controlar les intimitats de l’independentisme català. Un programa informàtic que pel que es diu només el poden adquirir els estats. L’escàndol que s’ha generat ja ho ve essent fa uns anys aquí i en altres bandes. Però, com que n’hi ha tants d‘escàndols d’aquesta mena en països formalment democràtics, gairebé trobem normal que per combatre l’ENEMIC es justifiquin tots els mitjans de què disposa l’anomenat Deep State.

Tot i la maquinària denunciatòria que s’ha posat en marxa, ens ensumem que la cosa no passarà d’un espectacular esquinçament de les vestidures i de la subsegüent retòrica catiliniària (quosque tàndem abutere....patientia nostra). El govern espanyol, amb tota la lògica del món, diu que no en sap res. El CNI en va adquirir un, però la ministra portaveu ens recorda que existeix una llei de secrets oficials i com és obvi el que fa el CNI és secret. O sigui, estem davant d’un laberint més intricat que el de Dèdal on no hi haurà cap Teseu que faci la pell al Minotaure-Estat. I, per tant, encara que les denúncies dels espiats arribin a algun jutjat no tenim cap esperança que s’acabi condemnant, si la pressió dels afectats és pertinaç, algun funcionari despistat. Ara, no em diran que no és extraordinari en la història contemporània de Catalunya que el que ens ha passat sigui comparat amb el Watergate.

1 comentari:

  1. Sí, el control del territori és prioritari pels estats... i pels particulars. Des del moment que va aparèixer la propietat privada apareix, suposo, el control del territori, amb tot el què això suposa i que reflecteix la història: batalla i barbàrie sense fi. Unes notícies es sobreposen a les altres i tot passa... la batalla pel control continua.
    Hem parcel•lat el planeta sencer. Ningú ha sabut aplicar el comunisme i menys l'anarquisme. Així estem, atrapats en la violència i abocats al caos, via potser a un "feixisme" extrem, el qual és només un nom nou a quelcom molt vell: inconsciència, avarícia, enveja, gola, luxúria, ira, peresa, supèrbia...
    Les "nostres coses" són nostres en la mesura que paguem impostos per elles. En realitat tot és de l'Estat. I certament els estats defensen les seves propietats. Entre les quals s'inclou a cadascú de nosaltres. No som tant diferents d'un ramat de bens.
    El mal triomfa, però el bé persisteix. La revolució comença en cadascú... cultivant conciència-paciència-amor-koratge i bonumor




    ResponElimina